Vizualizarea proiectului

Vizualizarea proiectului

Vizualizarea proiectului este cea mai utilă metodă din industria arhitecturii și proiectării. Când contactăm un arhitect pentru a ne proiecta casa, el realizează schițele sau desenele folosind metoda bidimensională. Acestea sunt un desen tehnic ce folosește axele “X” si “Y” și are este nevoie de cunoștințe tehnice pentru a înțelege ce a proiectat el. Dar dacă vreți să vedeți cum va arata casa după construcție, cu siguranță trebuie să va întâlniți cu experți în vizualizarea proiectelor. Aceștia vă vor converti desenul 2D în imagine 3D sau video.

Model proiect
Model proiect

1) De ce avem nevoie de vizualizarea proiectului?

Vreți sa cumpărați o casă? Doriți sa construiți o casa nouă?

In aceste cazuri este foarte important pentru toată lumea sa apelați la un serviciu de vizualizare a proiectului.

Aveți o companie imobiliară și o companie de construcții sau sperați să construiți o casă? De unde utilizați serviciul de vizualizare arhitecturală pentru următorul proiect. pentru că este foarte important pentru toată lumea.

Buget mic

Puteți găsi foarte ușor un liber-profesionist (cunoscut și sub denumirea de freelancer) ce se poate ocupa, la un preț modest, de convertirea proiectului din 2D în 3D.

Modificări realizate ușor în proiect

Când arhitecții proiectează casa sau clădirea, se întâmplă de multe ori să schimbe designul sau ceva de genul acesta în timpul construcției fie pe baza inspirație sale fie la propunerea clientului. Dar folosind vizualizarea proiectului, putem identifica schimbările înainte de a începe construirea. Deoarece proiectantul 3D poate face modificări dintr-un singur clic folosind software-ul de proiectare, vă va ajuta să reduceți foarte mult costurile suplimentare cât și timpul alocat în proiect.

Află problemele înainte de a începe construcția

În proiectele de construcție pot apărea multe probleme în proiectul arhitectural cât și cel structural. Pot să se ivească și idei noi, fie din partea arhitectului cât și din parte proprietarului. După ce începe efectiv construcția casei va fi mai dificil să le modificați sau sa le corectați.

Structura completă se convertește în modelul 3D, iar proiectantul 3D va identifica unde sunt problemele din desenele 2D, apoi va informa clientul și arhitectul despre aceste probleme.

Vizualizare realistă
Vizualizare realistă

Proiectare structurală impecabilă

Uneori, proiectarea structurală a clădirii sau a casei nu se potrivește cu designul arhitectural. Este o problemă majoră des întâlnită în industria construcțiilor. Proiectarea de coloane sau stâlpi într-un loc greșit sau erori de dimensionare a grinzilor pot modifica designului arhitectural și unele dintre acestea pot avea un impact major asupra aspectului final al construcției.

Acesta este un alt motiv pentru care folosim un serviciu de proiectare 3D pentru construcția dvs.

Vizualizarea realistă a proiectului

Vizualizarea proiectului 3D oferă o vedere realistă a clădirii sau a casei pe care o faceți. Acest rezultat a ajutat la obținerea de idei rapide despre aspectul final al casei după finalizarea construcției. Experiența acestui tur virtual al casei este benefica pentru ca ajută la o analiza detaliata a spațiului interior, Puteți lua decizii foarte ușor referitoare la decorul interior al casei, al materialelor și la selecția culorilor.

Deja puteți începe demersurile pentru vânzare

Dacă veți construi aceasta casă pentru a o vinde după finalizarea construcției puteți demara acțiunile pentru vânzarea acesteia pentru că aveți la îndemână imagini și videoclipuri realiste ca urmare a vizualizării arhitecturale 3D.

Cei ce se ocupa de crearea proiectului 3D știu foarte bine cum vă pot ajuta și cum pot îmbunătăți calitatea acestuia pentru a va oferi șanse mai mari in vânzarea construcției . La acest moment sunt o mulțime de companii din domeniul imobiliar care folosesc această metodă pentru creșterea vânzărilor și le postează pe rețelele de socializare și alte rețele publicitare.

Îmbunătățirea satisfacției clienților

Clienților le place să vadă o imagine reală sau un videoclip ce prezintă casa lor sau pe cele ale casei sau clădirii pe care vor cumpăra. Se pot face ușor modificări de amenajare sau de design atunci când clienții solicita acest lucru.

Design dormitor
Design dormitor

2) Vizualizarea proiectului de-a lungul istoriei

Iată mai multe detalii despre istoria arhitecturii.

Vizualizarea proiectului are o istorie precum pictura , fotografia și ingineria. In această secțiune, vom discuta istoria vizualizării arhitecturale a diferitelor perioade.

Civilizația antică

Vechii mesopotamieni și egipteni au creat planuri arhitecturale în urmă cu aproximativ 4.000 de ani. Arhitectii greci încearcă întotdeauna să facă planuri arhitecturale atractive și utile. Vitruvius este un renumit arhitect roman care spus ca toate cladirile ar trebui sa aiba: forță, utilitate și frumusețe.

Evul Mediu

În această perioadă, multe dintre practicile antice se pierduseră și lipseau calitatea planurilor arhitecturale. Cu toate acestea, în perioada gotică încep proiectele avansate ale industriei arhitecturale. Au folosit tehnici structurale, inginerie și abilități de supraviețuire pentru lucrările lor.

Renașterea

În această perioadă, artiștii au învățat cum să folosească perspectiva pentru a realiza produse realiste, informative și detaliate ale operelor. Unul dintre exemple este cel al lui Leonardo da Vinci, care și-a dus opera de artă la nivelul următor.

Perioada barocă

În această perioadă, industria arhitecturală era teatrală și ornamentală. De multe ori înfățișează stări și emoții puternice.

Trecutul apropiat

În anii 1960, IBM a lansat prima tehnologie “Proiectarea asistată de calculator” (CAD) și această tehnologie a fost de mare ajutor pentru a oferi clienților mai multe detalii și planuri de precizie. CAD este folosit pentru a crește productivitatea proiectantului, pentru a îmbunătăți calitatea proiectării și permite creare unei bază de date in acest domeniu.

Design de bucătărie
Design de bucătărie

3) Viitorul vizualizării proiectelor

Programele de execuție și de redare 3D ale proiectelor își continuă dezvoltarea din ce în ce mai realist în fiecare an. Uneori este dificil de identificat fotografii reale sau imagini digitale atunci când se reda modelul 3D .

Folosind tehnologia VR (realitate virtuală), aceasta poate oferi clienților mai multă încredere în design. Tehnologia VR oferă sentimentul ca ne aflam în clădirea sau casa proiectată in mod real.

Cu toate acestea, vizualizarea 3D nu este la acest moment o parte majoră din proiectele de arhitectura si nu este obligatorie pentru definitivarea acestora.

Dar dacă utilizați aceasta tehnologie veți avea o sarcina mai ușoara la verificarea designului viitoarei dvs. case cât și în luarea deciziilor legate de amenajarea acesteia.

Lasă un comentariu